Saturday 11 October 2014

LIBERTATEA






Multi confunda libertatea cu...libertinajul. Libertatea este cel mai de pret dar al omului caci nimic nu este mai natural ca aceasta. Daca ea a fost oferita animalelor care sunt libere sa se miste in natura, atunci cu atat mai mult oamenii ar trebui sa fie constienti  si sa creada in ea ca intr-un drept care li se cuvine si pentru care nu trebuie sa se simta vinovati.



Insa ce este libertatea? A iesi seara de seara la distractii? Ok, poate fi una dintre variante insa explicatia e mult mai profunda de atat. Libertatea inseamna a-ti trai viata exprimandu-ti adevarata identitate interioara si asigurandu-te ca exista un echilibru intre planul mental, cel emotional si cel spiritual.



Insa cati dintre noi se nasc cu acest drept? Din pacate, cei mai multi trebuie sa luptam pentru a obtine independenta. Crestem in familii care ne subjuga efectiv sufletele, ne lasa traume adanci si in cele mai rele cazuri suntem agresati si fizic. Dezvoltam o stima de sine scazuta, dupa care experimentam numai esecuri. Si totusi, vine o vreme cand putem alege intre a privi in trecut si a-l lasa pe acesta sa ne dicteze viata sau...a lasa totul in urma si a construi un viitor fericit. Atunci apare DECIZIA. Corpul si mintea s-au dezvoltat suficient iar presiunea din exterior nu poate fi decat un imbold si o atentionare ca e timpul sa iti iei zborul din cuib si sa cuceresti orizonturi nebanuite. Esti liber sa iti croiesti destinul asa cum ai visat. Multi insa nu indraznesc sa spere fiindca se gandesc ca nu au bani. Insa NIMIC nu este imposibil. Daca crezi cu adevarat in visele tale, atunci viata iti va scoate in cale exact oamenii de care ai nevoie. Repet: daca crezi cu adevarat in visele tale, viata iti va scoate in cale exact oamenii de care ai nevoie.



In plan personal, libertatea inseamna a putea fi tu insuti / insati alaturi de persoana sau persoanele cu care interactionezi regulat. Fie ca e vorba de familie, prieteni, iubiti...dai dovada de caracter daca nu permiti nimanui sa iti taie aripile, sa te jigneasca sau sa te minimalizeze. Esti un om liber doar atunci cand ai decis ca meriti sa fii tratat cu respect si iubire. Te temi insa sa renunti la anumite legaturi din teama de singuratate sau fiindca ai putea suferi pierderi de alt gen (materiale, de exemplu). Ei bine, am vesti extraordinare: viata ii ajuta mereu pe cei curajosi si demni. Poate acum crezi ca fara acea persoana existenta ta nu ar avea rost insa daca vrei sa fii fericit (a) cu adevarat si sa nu mai traiesti in minciuna, vei vedea totul ca pe o "PIERDERE" NECESARA.



A nu se confunda libertatea cu egoismul. De fapt...este imposibil...Caci cei cu adevarat liberi in spirit sunt atat de recunoscatori incat primul impuls care le vine este acela de a-i ajuta pe ceilalti, de a impartasi cu ei bunuri sau cunostiinte, de a trai in pur altruism. Asadar, acum ca nicio frustrare nu mai exista...ei nu vor stii cum sa isi arate recunostiinta!

0 comments:

Post a Comment