Tuesday 23 September 2014

RAMAI




Nu exista zi in care sa nu apara in presa un caz de sinucidere. Din pacate, traim vremuri aspre in care se trage linia si... in urma Judecatii...unii raman iar altii se duc.


In anumite cazuri victima este compatimita cu sinceritate, insa in altele...este pusa la zid si luata in deradere.


Ce este in sufletul unui sinucigas? Cati dintre noi ne-am pus aceasta problema cu adevarat? Nu pot sa spun ca detin adevarul dar presupun ca cel care recurge la un astfel de gest se simte singur, izolat, neinteles si lipsit de speranta.


In aceste conditii, de multe ori am ridicat mainile la cer si am intrebat Divinitatea: De ce un om necajit trebuie sa ajunga in Iad la rand cu ucigasii, hotii, batausii, etc...? Daca durerea lui a fost atat de mare incat nu a mai putut sa o duca, pentru ce este anulat cu totul fara sa i se cuvina nici macar o inmormantare?


Aflat intr-un con de umbra, spiritul respectiv nu mai vede si nu mai aude. Se separa de lume si de viata. De iubire si de lumina. Nu mai intrezareste nicio perspectiva. Si este atacat din toate partile de fortele tenebrelor care pot uneori actiona chiar prin comentarii aparent inofensive insa rautacioase ale cunoscutilor.


Fiti buni cu toata lumea pe care o intalniti! Caci acea privire dura sau acele cuvinte reci pot fi picatura care umple paharul. Niciodata nu putem sti ce lupta interioara duce cineva si cat mai are pana sa o castige sau...sa o piarda.


Angajatori, ganditi-va la consecinte inainte de a concedia pe cineva. Iubiti si iubite, reflectati bine inainte de a spune "adio". Nu sustin ca anumite colaborari sau parteneriate trebuie continuate insa aveti grija de FELUL in care o faceti ca poate asta ii omoara pe ceilalti mai mult decat faptul in sine. Amintiti-va ca cel / cea din fata voastra e fiul sau fiica cuiva.


Nu le tin partea sinucigasilor. Dar multi dintre ei nu sunt lasi sau egoisti asa cum se crede. Pur si simplu nu isi dau seama de gravitatea acestei deciziei radicale. Inainte de a-i judeca, sa ne gandim ca poate chiar noi am contribuit la nefericitul eveniment indirect, in mii si mii de feluri, prin simplul fapt ca societatea in care traim este rezultatul la care noi toti impreuna am ajuns...

Tu, cel care citesti acest articol si esti pe punctul de a o comite...Te rog, trage aer in piept si asculta-ma: esti o capodopera dintr-un mare intreg iar viata ta este un dar. In acest moment nu vezi nimic bun in ea insa nu inseamna ca lucrurile vor ramane asa. Totul este in schimbare: dupa iarna, vine primavara. Dupa noapte, vin zorii zilei. Dupa ploaie, iese curcubeul. Asadar si in cazul tau o sa fie la fel.


Avem nevoie de tine caci ai fost inzestrat cu talente unice de catre Creator. Gandeste-te la toti cei pe care i-ai ajutat sau i-ai facut sa rada. La toti cei pe care i-ai incurajat sau sfatuit. La lucrurile minunate pe care le-ai realizat. Toate acestea au avut un impact pozitiv in lume si au adus bucurie. Acesta este scopul tau aici: nu sa ai un job, o masina, o casa, un partener...ci sa continui sa raspandesti bucurie in jur. Ori daca te sinucizi acum, o sa obtii exact rezultatul opus: multe lacrimi, durere, depresie, anxietate si toate acestea vor veni de la cei la care tii cel mai mult, cu toate ca ai impresia ca ei nu te inteleg... Lumea va fi asadar mai saraca si mai intunecata.

De trecut dincolo vom trece oricum cu totii la un moment dat. Deci nu are sens sa te grabesti. Te rog, ramai!

Sau macar inainte de a pleca, vizioneaza neaparat acest film:

http://www.youtube.com/watch?v=D7qMopSMbt4



1 comment: