Sunday 21 September 2014

INTUITIA




Creatorul nostru ne-a daruit doua minti, nu una singura...si cu toate acestea de multe ori nu o folosim pe niciuna dintre ele...:-)


Creierul este asadar impartit in doua: partea rationala si partea intuitiva. Prima emisfera e guvernata de intelect si se rezuma la calcul. Ea ne-a fost daruita ca sa supravietuim in lumea materiala. Cea de-a doua emisfera gazduieste intuitia, creativitatea, emotia, visele.


Asa cum spune si marele Einstein, darul sfant este mintea intuitiva. Cea rationala ar trebui sa i se supuna. Asadar viata noastra ar fi mult mai bogata daca ne-am asculta vocea interioara. Ea nu poate da gres. Ne vorbeste prin ceea ce se cheama PRIMA IMPRESIE. Instinctiv simtim de la bun inceput daca ceva e de bun augur sau nu. Daca o persoana ne e simpatica sau antipatica.


Intuitia este cea care ne ghideaza si ne protejeaza. Daca ii ramanem fideli...Din pacate faptul ca  folosim partea rationala prea mult...face ca aceasta nestemata sa fie ingropata. De aici si pericolele la care ne expunem.


Cum reusim insa sa ne ascutim intuitia...Exista exercitii pentru asta insa cel mai eficace este dezvoltarea ascultarii empatice. Cu cat ne detasam mai mult de noi insine in dialogul cu celalalt, cu atat incepem sa il observam si sa il simtim mai bine. Ajungem sa observam din priviri si din vorbe ceea ce el transmite cu adevarat.

Exersand acest lucru cu toata lumea cu care intram in contact incepem sa luam pulsul, sa simtim energia...Si uite asa, anticipam ceea ce e rau si ceea ce e bine inainte ca lucrurile sa prinda o forma.

Daca ramanem orbi in fata interlocutorului nostru, daca nu invatam sa il simtim...atunci viata ne va pune in situatii cu final neasteptat tocmai pentru ca intuitia nu a fost exersata si semnalele nu au fost ascultate.

De multe ori intuitia ne avertizeaza insa ratiunea vine si saboteaza tot. Ego-ul cu temerile si indoielile sale doreste sa preia conducerea. Cum facem insa diferenta dintre cele doua? E pur si simplu diferenta dintre un vis fabricat dintr-un amalgam de idei si unul care e menit sa fie o premonitie. Primul nu are nimic viu in el...Asadar da de gandit insa nu impresioneaza in mod deosebit. Deja cand cafeaua clocoteste in ceasca la micul dejun...am si uitat de el. Al doilea insa are o senzatie aparte care dainuieste peste zi...

La fel si cu lupta dintre intelect si intuitie; cand primul o incaleca pe cea de-a doua, in adancul inimii tu stii de fapt raspunsul...Trebuie doar sa te uiti.

Nu ignora cel mai pretios dar cu care ai fost inzestrat! Mai ales tu, femeie. Caci prin intuitie ai posibilitatea de a sorbi din cele mai luminoase inaltimi.




0 comments:

Post a Comment