Friday 21 February 2014

Eternul feminin






Feminitate…Un singur cuvant si deja in aer se degaja atata gratie, delicatete si inspiratie.



Femeia…Aceasta faptura sensibila detine atata forta interioara incat sustine intreaga creatie fiindca este inzestrata cu cel mai pretios dar: puntea catre LUMINA, catre VIATA, catre BINEFACERE. Prin intuitia sa ea soarbe neincetat din Inaltimi si in acest fel are capacitatea de a innobila si a influenta mediul ei inconjurator.



Un gand, o privire, un zambet, o mangaiere, simpla sa prezenta…si totul se transforma. Capata alt sens si alta dimensiune.


Femeia este intruchiparea iubirii si a puritatii. Aceasta zeita emana raze de soare, vindeca si edifica. Prin natura ei a fost facuta sa infrumuseteze vieti si sa motiveze spirite.



Firea ei ocrotitoate, altruista si blajina aminteste de eternele virtuti ce se regasesc in ceruri…



In caminul sau este regina. Insufla atata forta si in acelasi timp atata liniste prin activitatea ei si prin atmosfera pe care o creaza fiindca iti face atat trupul, cat si sufletul sa se odihneasca si sa se revigoreze.


Datorita ei, eroii iau lumea cu avant. Pretuind valoarea nestematei din pieptul sau, acel suflet gingas si curat, ei fac orice ca sa o protejeze, asemenea unei fortarete.



Afectuoasa si loiala, te face sa te simti ca acasa in orice moment, indiferent de loc. Te consoleaza, te incurajeaza si te panseaza. Te hraneste si te inveleste. Te inveseleste si te extaziaza.



Precum o floare, ea imbie si invioreaza totul in jur. Fascineaza priviri si imbalsameaza inimi.



Acesta este efectul pe care ar trebui sa il aiba o femeie  veritabila in lume. Feminitatea nu este o forma, ci o energie.



Din pacate vremurile in care traim ne-au stirbit mult din darurile feminine cu care am fost inzestrate de la natura. Intr-o societate cu un ritm alert, pe unele dintre noi stresul, nesiguranta si frica de a nu fi ranite ne-au facut sa purtam masca si armura de femei independente si dure.  In acest fel ne-am masculinizat si am inceput sa derutam barbatii. Caci desi in interiorul nostru tanjim sa daruim si sa primim iubire, in aparenta ne protejam ca sa nu parem vulnerabile. Suntem mereu in defensiva. 



Altele dintre noi am ales fim in competitie cu barbatii si peste noapte ne-am trezit ca gandim, muncim, ne purtam si chiar ne si imbracam ca ei. Sau am inceput sa ii provocam doar cu aspectul fizic, eclipsand astfel adevarata noastra stralucire ce vine din interior si isi are originea in spiritual.



Si uite asa a aparut depresia, precum si lipsa sperantei si a perspectivelor. Am incetat sa mai credem in iubire si in posibilitatea de a gasi un partener “pe masura”.



Doamnelor, e timpul sa intelegem ca doar feminitatea autentica atrage masculinitatea veritabila. Trebuie sa constientizam din ce in ce mai mult diferentele dintre barbati si femei fiindca suntem aici sa ii completam si sa ii ajutam, inspirandu-i, nu sa ii criticam si sa ii invinuim.



Da, unii dintre ei sunt asa cum stim: lasi,slabi, iresponsabili. Dar nu ne forteaza nimeni sa le permitem sa fie in preajma noastra. Fiind femeia 100 % feminina, asa cum a fost menita ea sa fie, vom atrage acel gen de barbat la care visam. Dar intai trebuie ca totul sa devina nou in interiorul nostru pentru a da o alta directie in cursul intamplarilor lumii.



Mintea si sufletul trebuie curatate de durerea si ranchiuna din relatiile anterioare. Trebuie sa ne asumam responsabilitatea propriilor optiuni, fara insa a ne judeca cu asprime, caci prin acele experiente am devenit mai intelepte. Si nu in ultimul rand, trebuie sa fim transparente caci doar asa ceilalti vor sti ce ne dorim cu adevarat si poate chiar vor face ceva in sensul acesta.



Fidelitatea este virtutea esentiala a unei femei. Daca ea este dedicata si implicata trup si suflet in tot ceea ce face, atunci e inzestrata cu toate celelalte calitati. Insa in primul rand trebuie sa fie devotata ei insasi. Si asa isi va recapata increderea in propria valoare.



In al doilea rand, sa nu uitam sa fim gratioase. Nu numai in miscari insa haideti sa lucram la gratia sufletului nostru pentru ca fiecare privire, cuvant, si gest sa fie reflectia nobletii. Astfel impunem respect si inspiram protectie: prin puritatea mintii si a inimii.



In al treilea rand, sa nu uitam de intuitie. Este o binecuvantare.  Un dar. Sa o folosim!  Sa o exersam! Si atunci vietile noastre o sa fie mult mai pline, deci vom fi fericite. Pericolele ne vor ocoli daca vom invata sa le detectam din timp.



Reginelor, barbatii au nevoie de noi caci iubirea noastra ii sprijina si ii edifica, ii motiveaza si ii intareste. Sa facem primul pas ca sa incheiem tratatul de pace cu ei, schimbandu-ne energia intr-una mult mai moale, mai gingasa si mai dragastoasa! Inlocuind frica cu intelegerea si empatia, in cele din urma si ei se vor schimba...



Domnilor, la randul vostru, sunteti aici, in aceasta lume, ca sa ne iubiti si sa ne protejati, nu ca sa ne raniti si sa va jucati cu noi. Incetand a mai incuraja frivolitatea, superficialitatea si artificialitatea, faceti loc femeii veritabile sa se nasca din nou si sa va aduca Paradisul si armonia dupa care tanjiti...



Sa fie intr-un ceas bun! 


1 comment:

  1. Exact, simplu si la obiect!
    Trebuie neaparat sa iesim o data din cercul vicios al 'e vina barbatilor' si ei din 'e vina femeilor'. Exemplul personal e cheia. Sa devenim mai intai noi insine schimbarea pe care vrem sa o vedem la ceilalti!
    Bless you!
    Mihaela P.

    ReplyDelete