Friday 21 February 2014

Puterea gandurilor







Esti ceea ce gandesti.



Gandurile tale vor deveni vorbe, vorbele tale for deveni fapte, faptele iti vor deveni obiceiuri, obiceiurile iti vor defini caracterul  si uite asa ti-ai conturat destinul.


Sa privim acesti nori:







Sa ne imaginam ca sunt centrale energetice. Si fiecare contine un anumit tip de camp magnetic: intr-unul este inmagazinata bucuria, intr-altul speranta, intr-altul succesul  si multe alte categorii pozitive…iar la polul opus gasim focarele de ura, invidie, tristete, etc… La care alegi sa te conectezi?


Ceea ce se intampla este un proces fizic: gandurile tale fac condens (se intorc la sursa de care apartin unde sunt prelucrate conform procedurii tipice) si se transforma in ploaie. Dupa care se revarsa inapoi spre tine cu o intensitate si mai mare. Si tot asa…



Daca te afli intr-o nebuloasa constientizeaza faptul ca esti prins in valtoarea propriilor ganduri. Ele iti iau energia, iti obosesc trupul si spiritul. Si desi cu logica tu cauti o solutie, in realitate te sabotezi singur caci atragi spre tine acelasi si acelasi tipar , ca intr-un cerc vicios. De aceea schimbarea la care speri nu apare. Fiindca de fapt nu crezi in ea. Daca ar fi asa, ti-ai concentra energia doar in directia dorita iar natura gandurilor ar fi cu totul diferita si nu ai concepe altceva. Vointa ar fi cu adevarat mobilizata catre acel scop. Destinatia fiind clara, nu ar exista cale de ratacire in labirint.



Trebuie sa fii tu insuti schimbarea pe care vrei sa o vezi.  Nu lasa teama, indoiala si pe “daca” sa te retina. Gandeste-te  la o dorinta arzatoare pe care ai avut-o in trecut si s-a indeplinit. Sau la un vis care s-a transformat in realitate. Ori un proiect pe care l-ai dus la bun sfarsit si ti-a adus satisfactie. Si incearca sa iti amintesti ce stari ai experimentat atunci si cum te-au dus ele la reusita. Ei bine, acela este genul de avant pe care trebuie sa il ai daca vrei sa iti atingi scopul!



Gandul este energie fiindca emite anumite unde. Conform legii atractiei, aceste unde vor antrena spre ele altele similare speciei lor, precum un bulgare de zapada care rostogolindu-se  devine din ce in ce mai mare. Vizualizeaza aceasta imagine plastica  acum. Apoi monitorizeaza-te: la ce te gandesti in cea mai mare parte a timpului? Care iti sunt convingerile? Ei bine, aceea este plasa in care esti prins. Aceea este aura ta. Asta emani catre exterior iar Universul iti da inapoi acelasi lucru fiindca de fapt il ceri prin atitudinea ta.



STOP! E cazul sa te debransezi de la acesti microbi astrali care te invadeaza precum niste musafiri “nepoftiti”.  Ei vin spre tine fiindca usa e deschisa si se simt ca la ei acasa. A sosit timpul pentru o curatenie generala.  Asta doar in cazul in care nu ai tendinte masochiste.



Daca te iubesti vei fi convins ca trupul tau este un templu. Mintea face parte din corp. Si asa cum nu ai lua de buna voie otrava, la fel de bine ai datoria sa incetezi a te mai intoxica cu aceste idei total neconstructive care iti guverneaza intreaga existenta. Care e diferenta dintre un sinucigas in carne si oase si unul in spirit?



Vei spune ca nu e asa usor fiindca totul se intampla fara sa iti dai seama si te trezesti ca ai alunecat in abis fara sa vrei. Pentru a controla acest lucru, observa reactia corpului cand un astfel de gand negativ apare. Vei avea semnale ce pot fi detectate imediat: o vaga durere de cap in special in zona tamplelor, un nod in stomac, batai accentuate ale inimii si o rasuflare mai greoaie. Constientizeaza aceste avertismente  si nu  lasa sa se instaleze nimic rau in tine. Protejeaza-te!



In acele clipe trebuie sa iti redirectionezi atentia catre altceva si cel mai la indemana este MOMENTUL PREZENT. Mintea este ca o maimuta jucausa ce tinde sa sara in cateva fractiuni de secunda spre trecut sau spre un viitor imaginar care are sau nu legatura cu realitatea. Educ-o in asa fel incat sa fie capabila sa se concentreze doar pe ACUM fiindca numai asa te vei putea bucura de viata.



Si totusi…pare o metoda artificiala si mecanica. Fiindca framantarile interioare te macina si automat tinzi sa te intorci la ele. Nu spun sa le suprimi fiindca nu ar fi sanatos insa ideea e sa nu le alimentezi ci sa le gasesti o rezolvare pentru a pune punct si a preveni aparitia lor in lumea ta interioara.



Urasti pe cineva? Iart-o pe acea persoana fiindca doar in acest fel o faci sa plece definitiv din viata ta si te eliberezi de o mare povara. (citeste articolul despre iertare)



Nu poti sa uiti pe cineva?  Accepta faptul ca drumurile s-au despicat dintr-un motiv bine intemeiat. Fii sincer cu tine insuti. Si fii convins ca acea situatie nu ti-ar fi adus ceea ce iti doresti cu adevarat. Transforma golul resimtit in disponibilitatea de a primi ceea ce meriti.



Ai un conflict cu cineva? Incearca sa gasesti o solutie in asa fel incat sa fie convenabil pentru ambele parti. Altfel razboiul poate continua la nesfarsit.



Te afli intr-o situatie fara iesire? Chiar e fara iesire sau NU VREI cu adevarat sa iesi din ea? Indiferent ce alegi sa faci, sa ramai sau sa pleci, ia in considerare consecintele si vezi care renteaza mai mult. Insa sa ai in vedere numai ceea ce tine de tine si niciodata sa nu te faci dependent de alegerile altcuiva. De asemenea, ar ajuta daca ai lasa orgoliile la o parte.



Te simti vinovat fata de cineva? Du-te si repara-ti greseala cat mai repede ca sa ai constiinta curata.



Nu gasesti job? Continua cautarea cu perseverenta sau alege o locatie unde piata de joburi e suficient de ofertanta in asa fel incat sa existe un loc de munca si pentru tine. La fel si in cazul unei afaceri. Daca inca mai crezi ca poti da lovitura dar ceva nu merge, modifica pur si simplu strategia!



Nu gasesti persoana potrivita? Nu lasa dezamagirile si fricile din trecut sa iti generalizeze perceptia  despre sexul opus. Avand prejudecati, nu esti de fapt deschis la variante, de aceea nu apare nimeni sau daca apare, nu iti place...Pentru ca tii cu tot dinadinsul sa iti dovedesti ca ceea ce crezi este adevarat...Asuma-ti alegerile pe care le-ai facut candva, nu a fost vina nimanui ca ai permis cuiva sa continue sa te raneasca. Intre timp ai invatat niste lectii si cu siguranta iti va fi mult mai usor sa te retragi inainte de a te implica si a da credit unei persoane care nu merita. Daca te agati de vechi, noul nu poate avea loc in viata ta fiindca logica si starea interioara se contrazic. Cand una spui si alta gandesti de fapt...nu poti atrage decat confuzie in jurul tau.



Si lista ar putea continua. Pentru ca un anumit lucru sa se intample trebuie intai sa permiti existenta  lui prin vizualizare. Nu sa negi din start orice posibilitate. Rezolvarea consta in a transforma o plangere intr-o solutie. Dupa care trebuie sa FACI ceva. In felul acesta obtii claritate si iti pui ordine in viata iar gandurile negre nu te vor mai bantui. Descoperi drumul catre libertate si fericire.



Iar pe viitor incearca sa identifici din timp si sa te feresti de situatiile complicate (in orice aspect: financiar, personal, profesional, etc...) daca vrei ca sufletul tau sa aiba liniste.



Jocul cu gandurile la modul usuratic si superficial este  unul foarte periculos. Asuma-ti responsabilitatea pentru orice gand caci ele ne elibereaza sau ne inlantuiesc. Prin ele suntem creatorii unui adevarat imperiu care ne ridica sau ne ingroapa.



“Pastrati vatra gandurilor voastra curata, astfel aduceti pace si sunteti fericiti!” (Abd Ru shin)



Prin urmare trebuie sa te invingi daca vrei voiosie si puritate in viata ta. Prin intelegerea problemei vine convingerea si dispare incapatanarea de a mentine un obicei distructiv. In acest fel vei ajunge nu numai sa nutresti anumite idei inaltatoare insa ele vor fi insufletite si vor avea o forta aparte (cu conditia sa le iei pe rand si sa nu le amesteci caci asa le vei diminua). Vei fi uimit de rezultate. Nu iti va veni sa crezi cat de bine iti merge. Incearca!



In incheiere iti spun sa investighezi cu grija ceea ce iti doresti  fiindca tot ce emiti constient sau inconstient se intoarce la tine si se intrepatrunde cu mediul tau inconjurator pana cand devine o realitate palpabila.


Sa aspiri intotdeauna catre ceea ce e nobil si luminos caci in acest fel vei culege roade doar de asa natura. Restul se va separa de tine prin lege.



Fie sa ai puterea de a-ti gestiona corect ideile si de a nu inceta niciodata sa crezi in capacitatile tale de stapan al propriei sorti!




(muzica este un excelent ajutor pentru a ne insufla energie pozitiva)

...SI IUBIREA BINEINTELES (IUBIREA PENTRU ORICE SI ORICINE)...




1 comment:

  1. Wow, super articol, trebuie sa constientizam in orice clipa puterea IMENSA a fiecarui gand in parte. Chiar era nevoie de aceasta avertizare. Times are tougher and tougher.
    Abia astept 'Eternul Feminin'.
    Multumim,
    Mihaela Pintilie

    ReplyDelete